Blog
Lastik Nedir?

Lastik Nedir?

Motosiklet veya scooter’in yol ile tek temas noktası lastiktir. Motosikletinizin iki lastiğinin yol ile toplam temas yüzeyi iki kredi karti yüzeyine eşittir. Bundan dolayı lastiklerinizin kalite ve performansını korumak önemlidir
.

Lastik Nedir?

Lastik, birçok mamulün bir araya gelmesiyle oluşmaktadır ve kuşak yapılarına göre radyal ve çapraz katlı olmak üzere ikiye ayrılır. Lastiğin asıl görevleri; araca yön vermek, aracı taşımak ve konforu sağlamak olarak sıralanabilir. Ancak lastiğin bu görevleri doğru olarak yerine getirebilmesi için en önemli unsur, lastiğin içindeki doğru hava basıncıdır.
 

Yapılarına Göre Lastikler;

Çapraz yapılı lastiklerde, katlar çapraz olarak dizilirler ve her kat birbirinin ters yönündedir. Bu katlar aynı şekilde topuk teli demetinin üstüne kıvrılırlar. Bu yapıda ki lastiklerin en önemli özellikleri, bozuk zeminlerde sürüş konforu sağlaması ve fiyatının daha uygun olmasıdır.

Radyal yapılı lastiklerde, katlar topuktan toğuğa radyal olarak yani topuk teli demeti ile 90 derecelik açı oluşturacak şekilde yerleştirilirler. En önemli özellikleri, yüksek hızlarda düzgün sürüş sağlaması ve üstün viraj performansıdır.

    Enter veya ESC